VAR publicaties


11-11-2018: Hard werken beloond bij heren B

Het herenB team van HV Nijenrodes bestaat uit een kleine maar zeer gedreven groep jongens. Deze heren kunnen best wat aanvulling gebruiken dus kom rustig eens mee trainen en ervaar hoe leuk handbal is. Er wordt goed getraind en zij spelen wekelijks met enthousiaste aanvulling vanuit de herenC.

Afgelopen zondag moesten de herenB aan de slag tegen VOS een zeer gemotiveerde tegenstander uit Badhoevedorp. Lange mannen in verhouding tot die van Nijenrodes maar daar laten ze zich niet door van de wijs brengen. Vanaf het allereerste begin vol aan de bak om te proberen de tegenstander te verschalken. Mooie acties van beide partijen werden afgewisseld met slordig balverlies. Er werden aan beide kanten wat vrije doelkansen gemist. De strijd ging lang gelijk op. Uiteindelijk hadden de heren van Nijenrodes de langste adem. Zij konden een mooie overwinning bijschrijven. 17-14.

Dames senioren 1 speelde thuis tegen BDC. Zij moesten echter de punten mee geven naar Soest. 12-16. Heren senioren 1 kon helaas hun uitwedstrijd tegen US niet met winst afsluiten. 22-18. Vorige week nog gewonnen maar ditmaal moest dames senioren 2 ook een verlies accepteren. 21-14.

04-11-2018: Veel strijdlust bij HV Nijenrodes

Weekend betekent handbalcompetitie voor de leden van HV Nijenrodes. Een aantal leuke thuiswedstrijden die zeker het bekijken waard waren.

De jongens van de E1 kregen bezoek van een team uit Houten. In de eerste helft waren de mannen van Nijenrodes heel druk bezig maar af en toe gaven ze de aanvallers van de tegenstander net te veel ruimte. Houten profiteerde daarvan door de verdediging op het verkeerde been te zetten en lekker de bal in het doel te gooien. Een ‘donderspeech’ in de rust zorgde er voor dat ze de 2e helft in het veld wat meer bij de les waren. Een inhaalrace begon en even leek het er op dat het zou gaan lukken om de winst binnen te slepen. Het team van Houten probeerde dit natuurlijk te voorkomen en was in het afronden net 1 puntje beter. Een beetje teleurgesteld was het team van Nijenrodes wel maar ze kunnen trots zijn op hun harde werken. 16-17.

Heren Senioren1 speelde ook thuis en konden hun 2e wedstrijd van deze competitie met winst afsluiten tegen Nieuwegein. 30-25.

Dames Senioren1 speelde uit tegen Houten en daar was toch wel een beetje een monsterscore. 8-28.


28-10-2018: Zaalcompetitie handbal Nijenrodes van start

Het wordt steeds een beetje kouder buiten dus we zijn best blij dat we weer de zaal in mogen om competitie te spelen.

Diverse teams moesten op pad om elders te proberen de tegenstander te verschalken maar natuurlijk was er ook van alles te bekijken in Breukelen.

Dames Senioren 1 speelde de eerste wedstrijd thuis tegen ASC’91. Ze maakten het elkaar lastig en het was tenenkrommend spannend. Helaas moest Nijenrodes de winst af staan. 23-24.

Ook een zeer spannende wedstrijd bij onze HerenC. Zij kregen een team van SDS’99 op bezoek. Dan zien we toch wel steeds dat de heren van Nijenrodes nog niet erg ‘uit de kluiten gewassen’ zijn. De eerste helft was gelijk opgaand, puntje voor, gelijk, puntje achter, weer gelijk. Bij de rust stonden dus nog alle opties open. In de 2e helft liep het bij Nijenrodes even wat minder en ineens liep SDS’99 een paar punten uit. Maar de thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en begon langzaam de achterstand weer te verkleinen. Al die vechtlust had succes maar het lukte net niet om alle punten binnen te slepen. Een gelijkspel was het mooie en zwaar bevochten resultaat. 24-24.

21-10-2018: Super oefenweekend bij HV Nijenrodes

Een paar jaar geleden besloot een groep enthousiaste leden van HV Nijenrodes het oefenweekend tussen veld- en zaalcompetitie nieuw leven in te blazen. En met succes. Hoewel het soms, door de vakantiespreiding, best lastig is om tegenstanders te vinden lukt het telkens weer om voor ieder team iets passends te vinden. Iedereen van jong tot oud wordt, begeleid door een spotlight, voorgesteld.

In het kader van de week van de scheidsrechter kregen alle scheidsrechters een presentje.

Op zondag was het miniveldje voor de F-jeugd in het midden zaal. Wat hadden zij een plezier om nu een keer samen met hun ouders in het veld te staan en wat deden ze hun best om de keepers te verschalken.

Traditiegetrouw spelen de G-handballers tegen hun (groot)ouders, broers en zussen. Extra fanatiek zijn ze dan en natuurlijk won het G-team weer deze krachtmeting.

Er loopt een mascotte, dames die in disco outfit de warming-up aansturen, muziek bij de doelpunten, ‘verslaggevers’ die doelpunten en mooie reddingen omroepen.

Natuurlijk mag de feestavond op zaterdag niet ontbreken in dit fraaie geheel. Zaterdag kon er eerst lekker gegeten worden waarna de voetjes van de vloer gingen.

Het was weer TOP.

7-10-2018: Het spelplezier spatte er van af bij HV Nijenrodes

Bij HV Nijenrodes zijn we gezegend met een groep E-jeugdleden van ruim 30 spelers en speelsters. Zij trainen hard en in de wedstrijden zien we steeds meer vooruitgang. Afgelopen zondag mochten alle 4 de teams aan de slag. En hoewel spelplezier voorop staat proberen ze natuurlijk wel allemaal om de winst in de wacht te slepen.

De E2, een leuke mix van jongens en meisjes, kreeg bezoek van een team van Leidsche Rijn. Wat werd er gestreden door beide ploegen. Bij balverlies gelijk weer proberen de bal te veroveren. Bij balbezit natuurlijk zo snel mogelijk proberen bij het doel van de tegenstander te komen met je team om een schot op doel te wagen. Leuk om te zien dat er ook bij beide ploegen al goed werd opgelet of een teamgenoot er misschien beter voor stond voor de doelpoging.

Het lukte bij Nijenrodes allemaal net een beetje beter dan bij Leidsche Rijn waardoor de punten in Breukelen konden blijven. 14-1.

Ook een compliment voor alle coaches, die waren echt op een positieve manier bezig met het begeleiden van de kinderen.

30-9-2018: Zaalcompetitie Heren A van start

Terwijl nog het merendeel van de jeugdteams buiten op het veld speelde ging de competitie in de zaal voor de HerenA van HV Nijenrodes op 30 september al van start.

Fijn dat het buitenveld direct naast de Stinzenhal ligt zodat de supporters binnen en buiten konden aanmoedigen.

Dit jaar zijn er teams uit het oosten van het land bij de HerenA aan de competitie toegevoegd. Dat betekent dat er gespeeld mag gaan worden tegen ‘onbekende’ teams, dat maakt de voorbereiding wel wat spannender.

Voor deze 1e wedstrijd kwam het team van UGHV uit Ulft naar Breukelen om de strijd aan te binden met de HerenA van Nijenrodes. Het was een hele kluif voor onze heren, ze kwamen snel op achterstand in het begin van de 1e helft. Bij Nijenrodes begon het na een kwartier wat beter te draaien en het scoren van UGHV kwam even tot staan. Nijenrodes begon aan een inhaalstrijd maar helaas stond de paal een aantal keer in de weg dus het lukte niet om langszij te komen. De 2e helft begon goed maar onze HerenA konden toch niet voldoende een vuist maken en moesten in de tegenstander hun meerdere erkennen. 24-31.

23-9-2018: Handbal of waterballet?

De wedstrijd van onze damesA tegen HVBS was verplaatst naar afgelopen donderdag. Een leuke, gelijk opgaande strijd die eindigde in een gelijk spel. 19-19.

Voor de zaterdag en zondag waren veel wedstrijden ingepland en ja, het moest er eens van komen dat het een natte bedoening zou worden.

Het gemengde D-team mocht afreizen naar Bunnik om daar zijn beste beentje voor te zetten tegen Celeritas. Voorafgaand aan de wedstrijd natuurlijk zo goed mogelijk warm lopen. Voor de wisselbank was een grote paraplu en een deken geregeld zodat de wisselspelers ook warm konden blijven. Het was lastig voor beide ploegen met de gladde bal maar wat werd er gestreden om telkens weer de bal terug te veroveren als hij in de handen van de tegenstander terecht was gekomen. Kansen waren er over en weer maar in de afronding was Celeritas iets beter dan HV Nijenrodes. De punten bleven in Bunnik, 6-1. De ouders en coaches hebben genoten van jullie strijdlust. Na de wedstrijd snel droge kleren aan en nog even genieten van warme thee en soep voordat iedereen huiswaarts ging.

16-9-2018: Weer een weekend met leuk handbal

De weergoden zijn de buitensporters nog steeds goed gezind. Afgelopen weekend werd er weer gehandbald door alle teams van HV Nijenrodes. Er werd hard gewerkt en veel wedstrijden werden winnend afgesloten.

Zaterdagavond mochten de damesB en damesC aan de slag. Nieuwegein was de tegenstander van onze damesB en zij pakten een mooie overwinning mee. 9-12. Ook de damesC sloten af met een mooie winst tegen HVBS. 18-13.

Zondag moesten de herenA, herenB en herenC allen naar elders om hun wedstrijden te spelen. De herenA hadden als tegenstander ASC’91. Het scoren ging voorspoedig met als eindstand 19-29. Ook bij de herenB lukte het de mannen van Nijenrodes om vaak het doel te vinden. Zij wonnen van VOS met 17-24. herenC moest in tegenstander Lotus zijn meerdere erkennen.

9-9-2018: Handballers weer ‘de wei’ in

Het weekend van 8 en 9 september ging het handbalseizoen weer in volle vaart van start. Leuke wedstrijden op de velden bij de Stinzenhal waar onze heren en dames B en C weer hun beste beentjes probeerden voor te zetten.

Voor de E-jeugd was een speciaal programma, het spelvisie toernooi. Met 4 E-teams werd vertrokken naar Lelystad en Baarn om daar nog eens de puntjes op de ‘i’ te zetten bij de start van dit seizoen. Voorafgaand aan de wedstrijden kregen de spelers, coaches, ouders en scheidsrechters nog eens haarfijn uitgelegd wat het NHV graag ziet bij deze jonge jeugd. Beweging en actie in het veld, dat is wat HV Nijenrodes ook heel graag ziet en waar we hard voor trainen.

Met de neuzen allemaal dezelfde kant op werden de wedstrijdjes gespeeld. En in de rust kregen ze, waar nodig, nog wat aanwijzingen van de aanwezige NHV specialisten. Fantastisch om te zien dat deze jonge jongens en meisjes daar al direct mee aan de slag gingen in de 2e helft.

Een mooie dag waar iedereen weer veel van heeft opgestoken. Hiermee kunnen we er met elkaar voor zorgen dat dit een geslaagd seizoen gaat worden.